Draadloos bestuurde vrachtwagen is realiteit

Voor chauffeurs van zware voertuigen is de radiografische afstandsbesturing nu werkelijkheid geworden. De Tele Radio PUMA maakt kinderspel van de besturing buiten de cabine, dankzij een maatwerkzender, zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

Partnercontent

De toepassingen van draadloze bedieningen breiden zich steeds verder uit. Tele Radio is toonaangevend op het gebied van het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van deze systemen voor de industrie. Zo werkt Tele Radio sinds 2019 samen met diverse Volvo-vestigingen voor de geavanceerde radiografische besturing van vrachtwagens met een external steering interface (Exter). Er zijn al succesvolle, operationele systemen in Scandinavië en Spanje.

Besturingssysteem

Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van het Tele Radio PUMA systeem, dat volledig compatibel is met de Volvo Exter-interface. De ontvanger is direct verbonden met de BB-CAN van de vrachtwagen waardoor de installatie eenvoudig is en met gebruikmaking van zo min mogelijk componenten. De chauffeur kan zijn vrachtwagen buiten de cabine, op afstand besturen. Dat zorgt voor flexibiliteit, overzicht en dus veiligheid. De afstandsbediening is ook efficiënt omdat één persoon nu het werk van twee personen kan uitvoeren.

De Tele Radio PUMA is voor elke soort motorvoertuig te programmeren. De vrachtwagen op de foto kan voor- en achteruitrijden tot 10 kilometer per uur, stoppen, starten en draaien. Alle in de truck ingebouwde veiligheidssystemen blijven functioneren. Het is ook mogelijk om de besturing van de opbouwkraan te programmeren.

Veel vrachtwagenfabrikanten werken aan interfaces voor externe besturing. Tele Radio werkt nauw met ze samen om snel op deze trend in te kunnen inspelen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 482 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *