DAF opent Connect voor derde partijen

Truckbouwer DAF voegt opnieuw functionaliteiten toe aan het online DAF Connect fleetmanagementplatform. Zo kunnen in de nieuwe webshop abonnementen binnen DAF Connect met één muisklik worden beheerd en maakt het open platform nu integratie mogelijk met management software van derde partijen.

Steeds meer trucks die bij DAF van de productielijn komen, zijn uitgerust met het online fleetmanagementplatform DAF Connect. Dit telematicasysteem geeft volgens DAF altijd en overal inzicht in de prestaties van trucks, chauffeurs en logistieke processen. Die informatie helpt de inzet van voertuigen te verhogen, de operationele kosten te verlagen en een optimale efficiëntie te bereiken, zegt de truckfabrikant.

Open Platform

Het platform Connect maakt nu integratie mogelijk met al bestaande Fleet Management Systemen (FMS) en Transport Management Systemen (TMS) – vanzelfsprekend uitsluitend van geselecteerde, vertrouwde derde partijen. Het DAF Connect Open Platform stelt bovendien vooraf gecontroleerde derde partijen zoals wagenparkbeheerders in de gelegenheid om data rechtstreeks uit Connect op te halen. Die mogelijkheid beperkt de noodzaak van de montage van andere, dure hardwaremodules in het voertuig én maakt plug-and-play-integratie mogelijk, en vermindert zo de total cost of ownership van een truck, zegt DAF.  

Webshop

Nieuw binnen DAF Connect is verder een webshop waarmee vervoerders hun DAF Connect abonnementen met één muisklik zowel kunnen beheren als uitbreiden met aanvullende online diensten. Dat verhoogt volgens DAF het gebruiksgemak van het platform én de efficiëntie van de trucks.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *