Continental maakt TPMS Pro inzetbaar voor transporteur

Wat in de personenautosector al gebruikelijk is, wordt binnenkort verplicht voor werkplaatsen van bedrijfsvoertuigen en wagenparkbeheerders. Volgens de algemene EU-veiligheidsverordening mogen zware bedrijfsvoertuigen (zoals vrachtwagens, opleggers en bussen) vanaf juli 2022 geleidelijk worden uitgerust met TPMS-sensoren (bandenspanningscontrolesysteem). Vanaf 2024 moeten alle nieuwe voertuigen uitgerust zijn met TPMS.

Continental breidt daarom zijn productassortiment uit met TPMS ‘Update Plus Transport’. Deze update voor de TPMS Pro service unit (het systeem dat zich al jaren in de markt voor personenauto’s bewijst) geeft wagenparkbeheerders en werkplaatsen voor bedrijfswagens hét gereedschap voor gedegen bandenspanningscontrole en onderhoud van bandenspanningscontrolesystemen op trekkers en opleggers. Updates van het systeem worden automatisch (op afstand) uitgevoerd naar de TPMS Pro. Op deze manier kunnen bandenwerkplaatsen voor bedrijfsvoertuigen en wagenparkbeheerders alle noodzakelijke servicestappen uitvoeren: van het lezen en programmeren van de sensoren, tot het genereren van de benodigde documentatie.

Verplicht TPMS

De uitgebreide database van TPMS Pro wordt regelmatig bijgewerkt en omvat alle gangbare Europese bedrijfswagenfabrikanten.

Dankzij het test- en programmeerapparaat TPMS Pro kunnen bedrijfswagenwerkplaatsen nu veilig en efficiënt de bandenservice voor bedrijfsvoertuigen uitvoeren. De database-extensie TPMS Update Plus Transport kan bovendien meer dan alleen TPMS-sensoren activeren en testen. De service-unit slaat tot zesentwintig bandenprofielen per bedrijfswagen op en gebruikers kunnen tegelijkertijd de as- en bandenconfiguratie flexibel configureren, zelfs met dubbele banden. Dankzij de nieuwste RF-technologie (radiofrequentie) kunnen alle sensorgegevens voor dubbele banden ineens worden verkregen.

De licentieperiode voor TPMS Update Plus Transport is één jaar. Het omvat regelmatige updates van de database voor TPMS-sensoren, voertuigmodellen, protocollen en sensor-leerprocedures.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 328 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.