ChargePoint biedt Picnic slim laden

Bezorgsupermarkt Picnic gaat gebruikmaken van de laadoplossingen van ChargePoint. Het wagenpark van Picnic bestaat uit meer dan 2300 elektrische voertuigen. Met gebruik van het softwareplatform van ChargePoint kan Picnic dit wagenpark beter beheren en slimmer laden.

Picnic-voertuigen laden op via gewone stekkers. ChargePoint-technologie wordt gebruikt om de schakelaars in bestelwagens aan te passen, zodat deze op afstand kunnen worden in- en uitgeschakeld. Hierdoor wordt de laadervaring vergelijkbaar met die van OCPP-laders. “Wij zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen van onze voertuigen. Slim laden is een belangrijk onderdeel van onze inspanningen om de duurzaamheid van ons wagenpark verder te verbeteren”, aldus Joris Wolters, bedrijfsanalist en voertuigenexpert bij Picnic.

Elektrificatie

“De uitrol van slimme laadoplossingen met een marktleider als Picnic is een belangrijke stap in onze missie om wagenparken over heel Europa verder te elektrificeren”, zegt Rich Mohr, Vice President Fleet bij ChargePoint. “We zijn verheugd om samen te werken met een gelijkgestemde technologische innovator in Nederland en samen wagenparken te moderniseren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.