Bandenapp Continental ook voor vrachtwagen- en bussenbanden

Continental breidt zijn app TireTech voor technisch advies, die oorspronkelijk voor landbouwbanden werd ontwikkeld, uit met vrachtwagen- en busbanden.

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android. De app biedt toegang tot up-to-date banden- en service-informatie voor het volledige bandengamma van Continental voor landbouw- en bedrijfsvoertuigen. De app geeft de inhoud in diverse talen weer en kan worden geconfigureerd volgens de behoeften van individuele gebruikers.

Bandenspanning

De app geeft onder meer informatie over de juiste spanning voor elke band, op basis van de asbelasting en bandenmaat. Een internetverbinding is niet nodig om de technische gegevens te raadplegen. Via een contactformulier in de app kunnen klanten rechtstreeks contact opnemen met het technische serviceteam van Continental. “Met de TireTech app zetten we de digitalisering van onze diensten inzake bandenonderhoud voort”, aldus Catherine Loss namens Continental. “Ons technisch serviceteam stelt alles in het werk om de functies van deze app uit te breiden en ons bestaande klantenaanbod te verrijken.”

“Met de Pressure-Load Calculator kunnen fleetmanagers, technici en bandenretailers de optimale spanning voor hun banden bepalen op basis van de toepassing. De TireTech-app van Continental helpt de efficiëntie van het voertuigenpark te verhogen en de operationele kosten van banden te verlagen. De app draagt tevens in aanzienlijke mate bij tot een lagere uitstoot, aangezien de correcte bandenspanning de rolweerstand helpt te verminderen. Dat maakt de Continental TireTech app tot een nieuwe bouwsteen in Continentals holistische visie van de laagste totale rijkosten.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *