fbpx
bekeken: 166 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Telematica centraal in Aftersales Truck

DOMEIN:

Geplaatst op: 30 oktober 2019, 14:58

Leestijd: < 1 minuut

Onderdelen en telematica zijn de onderwerpen die centraal staan in de nieuwe editie van Aftersales Truck, die dinsdag 29 oktober is verschenen.

De transitie naar elektrisch rijden houdt ook de transportsector bezig. ING introduceert voor de sector een rekentool waarmee het transportbedrijf zelf kan berekenen of de overstap naar elektrisch rijden haalbaar is.
Hedendaagse trucks worden zo slim dat de vrees bestaat dat chauffeurs straks niet meer nodig zijn. Een nieuw opgerichte werkgroep moet chauffeurs zo goed als mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de techniek. Initiatiefnemer Willem Bergsma weet daarbij ook dat verder vooruitkijken dan vijf jaar eigenlijk onmogelijk is.

Meer rekenwerk ligt ten grondslag aan een studie over servicelogistiek door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Zij willen weten of het wel zo slim is om servicemonteurs altijd met een met gereedschappen volgeladen bestelauto de stad in te sturen.

Onderdelen

Wat onderdelen betreft waren we op bezoek bij de Duitse filterfabrikant Hengst en kregen daar een kijkje achter de schermen van zowel de productie- als de testruimtes.

En we spraken met Intertruck-ceo Marcel van Eeuwen over de consolidatie in de distributie van truckonderdelen. “Partijen kruipen bij elkaar, worden overgenomen of verkorten de keten.”

Deze onderwerpen, en meer, vindt u in nummer 5 van Aftersales Truck, dat ook online te lezen is.

Europa’s grootste betonpomp…Column: Schuivende panelen
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties