bekeken: 226 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Tachtig eVito Tourers voor Willemsen-De Koning

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 september 2019, 12:33

Leestijd: < 1 minuut

Mercedes-Benz Vans, Wensink Automotive en Willemsen-de Koning hebben een overeenkomst getekend voor de levering van maar liefst 80 elektrische Vito Tourers.

Het is de eerste grote vloot van volledig elektrisch aangedreven personenvervoerbussen van het merk in Europa. De eVito Tourers worden sinds deze week ingezet voor groepsvervoer in onder andere Utrecht en Rotterdam. De vloot is financieel ondergebracht bij Mercedes-Benz Financial Services.

Luchtkwaliteit

Met de elektrisch aangedreven Vito’s levert Willemsen-de Koning, specialist in groepsvervoer, een substantiële bijdrage aan onder meer de ambitieuze doelstellingen van de stad Utrecht om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Deze eerste serie van emissievrije eVito’s gaat in en rond de Domstad leerlingen van en naar school te brengen. Die kilometers werden voorheen gemaakt in voertuigen met een verbrandingsmotor. Utrecht is een van de gebieden met de hoogste dichtheid aan laadpunten, waardoor de komst van deze vloot naar de regio een perfecte match is.

160 kilometer

De eVito is het eerste volledig elektrische voertuig in het aanbod van Mercedes-Benz Vans. Deze emissievrije Vito is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft tot 160 kilometer volgens de NEDC-testmethodiek. De elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Of de eVito nu personen of vracht vervoert, hij is volgens betrokkenen bij uitstek geschikt voor toepassingen in een stedelijke omgeving.

Nieuwe Mewa-merkencatalogus is…ILT zoekt op korte termijn 150…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties