bekeken: 181 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Streetscooter gaat naar China

DOMEIN: Truckverkoop

Geplaatst op: 9 september 2019, 10:18

Leestijd: 1 minuut

De fabrikant van elektrische bestelauto’s Streetscooter, onderdeel van Deutsche Post, heeft een overeenkomst getekend met Chéry Holding om in China Streetscooters te gaan produceren en verkopen. De productie is tevens bedoeld voor de export.

Het is de bedoeling dat er in 2021 honderdduizend elektrische Streetscooter bestelauto’s per jaar gebouwd gaan worden in China. Hiermee is een investering van een half miljard euro gemoeid. Het project omvat ook de opzet van een landelijk Chinees netwerk voor verkoop en service van Streetscooters.

Expertise

De Duitsers hadden al een samenwerking in Japan met Yamato. Het Chinese Chéry is het vooral om de expertise van Streetscooter te doen en de ervaring die het bedrijf heeft doordat er al zo’n tienduizend Streetscooters in Europa rondrijden.

Vooruitzicht

Verwacht wordt dat de Chinese bestelautomarkt 2,3 miljoen eenheden zal omvatten in 2025. Daarvan zullen zo’n 900.000 exemplaren elektrisch aangedreven zijn. Dit maakt de Chinese markt de grootste markt voor elektrische bestelauto’s zal worden, gevolgd door Europa en de VS.

Met de Chinese Streetscooter hopen de partners vooral te gaan scoren bij pakjesbezorgers, bedrijven in e-commerce en koeriersdiensten die actief zijn in binnensteden.

Tags: , , ,

Pacton introduceert…Tomtom Telematics gaat…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties