bekeken: 335 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Stimuleringsfonds schone trucks: 279 miljoen

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 december 2019, 12:09

Leestijd: < 1 minuut

Om de logistiek te verduurzamen, zijn afspraken gemaakt over zero emissie stadslogistiek in dertig tot veertig gemeenten. Overeengekomen is een stimuleringsfonds van 279 miljoen euro voor emissieloze vracht- en bestelauto’s, meldt TLN.

De overheid gaat de inzet verkennen van duurzaam gecertificeerde biobrandstoffen in het achterlandtransport. Daarnaast nemen TLN en evofenedex gezamenlijk het initiatief om logistieke ketens te optimaliseren. Dit zijn enkele initiatieven uit het deze zomer gepresenteerde Klimaatakkoord. Het kabinet heeft de maatregelen die tot stand zijn gekomen tijdens de onderhandelingen aan de mobiliteitstafel voor het grootste gedeelte overgenomen, aldus TLN. Na consultatie met hun achterban zijn TLN en evofenedex bereid de maatregelen waarbij beide organisaties direct betrokken te ondersteunen.

Rekeningrijden

Ook handels-, productie- en transportbedrijven leveren een stevige bijdrage aan de klimaatopgave. Zo wordt de accijns op diesel met 1 cent verhoogd en de MRB-korting op bestelauto’s versoberd. Verder worden de betrokken partijen buiten het klimaatakkoord om al geconfronteerd met de invoering van de vrachtwagenheffing. Positief daarbij is dat in het gepresenteerde akkoord al concretere invulling is gegeven aan rekeningrijden voor iedereen – iets dat in een eerder stadium politiek niet mogelijk bleek. “De invoering van rekeningrijden voor iedereen levert uiteindelijk niet alleen klimaatwinst op, het zorgt ook voor het beperken van economische schade door files”, aldus TLN-voorzitter Elisabeth Post.

Intertruck officieel…Renault vernieuwt interieur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties