bekeken: 158 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Steigermateriaal per elektrische truck

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 1 mei 2019, 14:16

Leestijd: 1 minuut

ERA Contour krijgt zijn steigermaterialen op het Rotterdamse nieuwbouwproject Huis van Inspiratie volledig ‘groen’ aangeleverd. De bouwer is aangesloten bij het initiatief Logistiek 010 van Gemeente Rotterdam, dat zich richt op efficiënt en emissievrij binnenstedelijk transport.

Gisteren werd alweer de derde vracht sinds de start op 16 april vervoerd, vanaf de logistieke hub buiten het centrum naar de bouwplaats in Nieuw Crooswijk. “We willen graag een bijdrage leveren aan een schonere stad en aan het optimaliseren van bouwtransport”, aldus Job van Zomeren van ERA Contour. In het initiatief werkt de gemeente samen met een aantal bouwers en transporteurs. Doel is de uitstoot van het transport binnen de stad te minimaliseren, door middel van logistieke hubs.

Elektrische vrachtwagens

Samen met MDB, leverancier van de steigermaterialen, en met vervoerder Breytner maakte ERA Contour afspraken voor het bouwproject. Zo worden elektrische vrachtwagens ingezet. Omdat die minder gewicht kunnen vervoeren dan ‘standaard’ vrachtwagens, worden kleinere hoeveelheden per keer geleverd. “Dat betekent nog meer just-in-time”, zegt Van Zomeren. “Voor ons is dat een extra voordeel, omdat op het bouwterrein minder opslagruimte nodig is. Met name bij binnenstedelijke projecten is dat essentieel.”

Andere leveranciers

De totale hoeveelheid steigermaterialen voor het Huis van Inspiratie wordt verdeeld over een aantal maanden aangevoerd. Ondertussen is ERA Contour ook in gesprek met leveranciers van andere bouwmaterialen, om de mogelijkheden voor emissieloos en efficiënt transport via logistieke hubs te onderzoeken.

Tags: , , , , ,

Kenworth krijgt ook een nieuwe…DAF sinds 2010 weer terug in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties