fbpx
bekeken: 159 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Scania introduceert programma e-trucks

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 september 2020, 12:50

Leestijd: 2 minuten

Scania heeft vandaag zijn programma voor elektrische trucks gepresenteerd, in eerste instantie vooral gericht op stedelijke distributie. Hiermee committeert ook Scania zich aan het feit dat trucks zich in steeds belangrijker mate elektrisch zullen voortbewegen.

“We zullen de komende jaren jaarlijks nieuwe elektrische voertuigen aan het programma toevoegen en we zijn op dit moment bezig met het reorganiseren van onze productie met het oog op dat doel”, aldus ceo Henrik Henriksson. “Van bijzonder belang is dat we over een paar jaar ook elektrische trucks voor langeafstandsvervoer introduceren die zijn aangepast voor het snel opladen tijdens de verplichte rustperiodes van 45 minuten van de chauffeurs.”

Volledig elektrisch

Als onderdeel van het nieuwe productengamma introduceerde Scania zijn eerste volledig elektrische truck. De truck is verkrijgbaar met de optie van vijf batterijen, voor een totaal van 165 kWh, of negen batterijen met een totaal beschikbaar vermogen van 300 kWh. Met vijf batterijen is de actieradius 130 kilometer. De actieradius is afhankelijk van het gewicht, het type carrosserie en de topografie.

Na het verwijderen van de verbrandingsmotor is er extra ruimte voor de batterijen vrijgemaakt. Extra batterijen zijn op het chassisframe gemonteerd. De nieuwe elektromotor levert een continu vermogen van 230 kW of ongeveer 310 pk. De motor heeft twee versnellingen om een hoog vermogen te leveren over een groter gebied, wat het comfort ten goede komt.

Hybride

Daarnaast heeft Scania een nieuwe plug-in hybride truck geïntroduceerd, met een elektrisch bereik tot 60 kilometer. “De integratie van de hybride truck in het wagenpark van transporteurs is ongetwijfeld de eenvoudigste manier om ervaring op te doen met het bedienen van elektrische voertuigen”, zegt Anders Lampinen, Scania Director New Technologies. “Als brug tussen de verschillende technologieën kan dit helpen om waardevolle ervaring op te doen met het geleidelijk uitbreiden van het wagenpark naar een groter aandeel elektrische voertuigen.”

Scania’s plug-in hybride truck is uitgerust met een CCS-oplaadconnector om op te laden vanaf het elektriciteitsnet. Met een DC-lading van 95 kW worden de drie batterijen in ongeveer 35 minuten tot 80 procent geladen. De truck kan ook worden opgeladen door middel van regeneratief remmen. De Scania plug-in hybride truck is leverbaar met de cabine van de L- en P-serie, die beide zijn ontworpen voor gebruik in de stad. De cabine van de L-serie met lage vloer is speciaal ontworpen voor drukke stadscondities met een ongeëvenaard zicht rondom.

Naast de elektrische 115 kW motor – die zich tussen de motor en de versnellingsbak bevindt – wordt de hybride truck geleverd met de 9 liter 280-360 pk dieselmotor.

DAF schetst…Mercedes presenteert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties