fbpx
bekeken: 274 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Rensa blijft bestellen bij Van Berkum Carrosserie

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 september 2020, 10:31

Leestijd: 2 minuten

Het Achterhoekse familiebedrijf Rensa, actief in de verwarmings- en ventilatiebranche, werkte aanvankelijk regionaal. Nu is het echter in heel Nederland vertegenwoordigd. Dat noodzaakt een degelijk wagenpark, waarin Plegt Carrosserie Groep een voorname rol speelt.

In de afgelopen periode bestelde Rensa wederom zes bakopbouwen bij Van Berkum Carrosserie, dat deel uitmaakt van de Plegt Carrosserie Groep. “Elke bakopbouw in ons wagenpark wordt sinds jaar en dag door Van Berkum geleverd”, zegt Bob Lammers, Hoofd Transport bij Rensa Family Company, de logistieke poot van Rensa. “Het wagenpark van Rensa telt ook de nodige trailers. De meeste hiervan zijn eveneens door Van Berkum opgebouwd”, vult wagenparkbeheerder Frank Buunen aan.

Vernieuwing

Lammers en zijn team, waarvan Buunen deel uitmaakt, hebben de logistiek van Rensa recentelijk grondig vernieuwd en verduurzaamd. Daarin bleef de positie van Van Berkum onbesproken. “In zoverre, dat we verder gaan kijken of we de laadbakken in de toekomst nog duurzamer kunnen maken”, zegt Lammers. Rensa implementeerde een nieuw planningsysteem en de trucks werden alle uitgerust met boordcomputers. “We plannen zo’n honderd ritten per dag, waarvan dik twee derde van onszelf is. We zijn een echte eigen vervoerder, een van de beste van Nederland”, zegt Lammers beslist.

Op maat

“Met een auto op maat kun je je werk beter en veiliger doen”, vervolgt Lammers. “Samen met Van Berkum bekijken we of de laadbakken voldoen aan onze eisen of wat er beter kan. Tot nu toe stond Van Berkum altijd open voor zulke evaluaties.” Hij geeft een voorbeeld: “We hebben verticale stangen waarmee we de lading vast zetten. Gebleken is dat die veel kracht van de chauffeur vragen. Dus kwamen er stangen die makkelijker inschuiven en vergrendelen. Vervolgens bleek, doordat de lading toch beweegt tijdens het transport, lichte schade te kunnen ontstaan. Daarom voorzagen we de stangen van een rubberen sok, om ook maar het geringste risico op schade te vermijden.”

Ambassadeur

Een andere reden waarom Rensa vasthoudt aan eigen vervoer, is de betrokkenheid richting klant. “Een gemotiveerde chauffeur is je beste ambassadeur. Rensa is een echt familiebedrijf. Door met eigen chauffeurs te werken, kunnen we dat ook zo naar onze klanten uitdragen. Voor hen is de Rensa-chauffeur vaak een vertrouwd gezicht.” Frank Buunen vult aan dat het daarbij van belang is dat een truck van Rensa er netjes en schoon uitziet. “Dus we willen strakke wanden voor onze laadruimten. Mochten er onverhoopt schades zijn, hoe klein ook, dan willen we die zo snel mogelijk verholpen hebben. Met Van Berkum konden we daar heldere afspraken over maken, die altijd goed worden nageleefd.”

‘Zoveel mogelijk elektrisch…Hogere productie en extra…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties