bekeken: 158 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Renault vernieuwt interieur D-serie

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 december 2019, 13:21

Leestijd: 2 minuten

De Renault Trucks D en D Wide zijn vanaf komend jaar voorzien van een nieuw ontworpen interieur, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en een verbeterde aerodynamica. De nieuwe distributietrucks van Renault zijn bovendien 100 procent connected.

Renault heeft het interieurontwerp van zijn D en D Wide-modellen naar eigen zeggen grondig onder handen genomen. Zo hebben de trucks vanaf modeljaar 2020 een nieuw ontworpen dashboard met een nieuw stuurwiel en een nieuw zwart-wit instrumentenpaneel. Om het werk van de chauffeur makkelijker te maken zijn een tablethouder, een optionele houder voor een tweede smartphone en twee USB-C-poorten toegevoegd. De trucks worden ook geleverd met nieuwe radio-apparatuur met USB en AUX aansluiting, compatibel met het DAB + (Digital Audio Broadcasting) radionetwerk.

Voor een extra hoog comfortniveau biedt Renault Trucks het Comfort Pack als optie, hierin zijn opgenomen: een lederen stuurwiel, een chauffeursstoel met extra zijsteun, gesloten opbergvakken boven de voorruit, een tweede smartphonehouder en een elektrisch sunroof (alleen voor de D Wide).

Meer veiligheid

De Renault trucks uit de D-serie zijn standaard uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC). Voor betere zichtbaarheid zijn de Renault Trucks D en D Wide optioneel verkrijgbaar met LED-achterlichten. Voor een extra hoog niveau van veiligheid biedt Renault het Protect Pack als optie, met LED-achterlichten, Hill Start Aid (wegrijhulp op een helling), Vision-deur, een rechterportier met onderin een extra ruit en een achteruitrijalarm om de bescherming voor weggebruikers te verbeteren.

Connected

Om de voertuigefficiëntie en productiviteit verder te verhogen zijn de trucks continu connected (TGW 4G). Hierdoor is het mogelijk om met Optifleet de activiteit in realtime te beheren. Zo kunnen wagenparkbeheerders met Optifleet Check het brandstofverbruik van hun trucks volgen en met Optifleet Map is in realtime ook de locatie te volgen.

Voor maximale productiviteit biedt Renault zijn Fuel Eco Pack als optie, met een verstelbare dakspoiler, (geremde) vermogensmodus, automatische motorstop na drie minuten, de Optiroll free wheel-functie (op de D Wide), geoptimaliseerde Fuel Eco versnellingssoftware (op de D Wide) en een koppelbare luchtcompressor (alleen op DTI 11-motoren).

De Renault Trucks D en D Wide E motoren zijn geschikt voor XTL synthetische brandstof en biodiesel. De 2020-modellen zijn ook verkrijgbaar als D Wide CNG (aardgas) en de D en D Wide Z.E. (100 procent elektrisch).

Stimuleringsfonds schone…Activiteiten A. v. Overveld…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties