bekeken: 184 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Renault Trucks ontslaat 463 man op kantoor

DOMEIN:

Geplaatst op: 19 juni 2020, 10:00

Leestijd: < 1 minuut

Naast Volvo snijdt nu ook concerngenot Renault Trucks in het personeelsbestand. De Fransen verwachten niet dat de diverse ineengestorte markten op korte termijn zullen herstellen.

De sterk afgenomen inkomsten dwingen Renault om de kosten snel te reduceren. Dat leidt tot het ontslag van 463 man personeel, alle werkzaam in kantoren. De fabrikant bekijkt in hoeverre sommige taken zijn in te kopen via flexibele contracten. Tegelijkertijd streeft Renault ernaar om ontwikkelingen die verband houden met de energietransitie juist te versnellen. De truckbouwer zegt gedurende de afslankingsoperatie nauw samen te werken met de betrokken vakbonden.

“Het aanpassen van onze organisatie en het verlagen van onze kosten is absoluut noodzakelijk voor de duurzaamheid van ons bedrijf en die van onze partners en leveranciers”, aldus Bruno Blin, President van Renault Trucks SAS. “Onze wil is om uitsluitend te vertrouwen op vrijwillige vertrekmaatregelen en interne herschikking, en dus geen gedwongen ontslagen door te voeren.” De benoemde maatregelen hebben vooralsnog alleen betrekking op het hoofdkantoor in Frankrijk. Daardoor kunnen de werknemers bij de importeur in Beesd hun banen behouden.

DURAVIS R002: de nieuwe troef…Diesel Technic verhoogt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties