bekeken: 243 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

RDW keurt alleen schone tankcontainers

DOMEIN:

Geplaatst op: 6 augustus 2019, 12:14

Leestijd: < 1 minuut

De Rijksdienst voor het Wegverkeer keurt alleen nog tankcontainers die gereinigd zijn. Tot dit besluit komt de dienst na een Arbo-onderzoek, meldt TLN.

ADR-voertuigen moeten naast de toelatingskeuring jaarlijks periodiek gekeurd worden en (meestal) driejaarlijks voor de tankopbouw. Daarnaast is voor iedere wijziging of herstelling opnieuw een toelatingskeuring vereist. Al deze handelingen moeten door de RDW worden uitgevoerd.

Uitzondering

Het keuren van deze voertuigen brengt in sommige gevallen gezondheidsrisico’s met zich mee, zo bleek uit het Arbo-onderzoek. Om die reden heeft de RDW besloten dat er bij de keuring geen ongereinigde tanks meer aanwezig mogen zijn.
Een uitzondering geldt voor containerchassis die in combinatie met de tankopbouw gekeurd zijn. Deze voertuigen gelden als tankwagen. Op het ADR-certificaat moet wel staan dat het voertuig geschikt is voor één of meerdere afneembare tanks. Ook de tanknummers moeten hierop vermeld staan. Deze voertuigen mogen onder bepaalde voorwaarden wel worden aangeboden zonder dat ze inwendig gereinigd zijn. Daarvoor is een ontheffing voor inwendige reiniging vereist – of het voertuig moet uitsluitend zijn goedgekeurd voor het vervoer van bepaalde stoffen. Ook moet er altijd een Reinigingsverklaring worden overlegd.

Strikter toegepast

De nieuwe regels zijn formeel al van kracht, maar zullen vanaf 1 januari 2020 strikter worden toegepast. Ruim voor die tijd zal ook een nieuwe versie van de Reinigingsverklaring op de RDW-site beschikbaar zijn.

Volvo Fuel Hero op Transport…RAI Vereniging:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties