bekeken: 114 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

PitPoint.LNG opent vernieuwd station Zwolle

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 mei 2020, 12:36

Leestijd: < 1 minuut

PitPoint.LNG heeft haar volledig vernieuwde LNG-station in Zwolle geopend. Het beschikt over diverse innovaties en vier keer zoveel opslag als voorheen, om aan de toenemende vraag naar LNG te kunnen voldoen.

Door de grotere opslagtank en een extra LNG-pomp hoeven de chauffeurs nu niet meer op elkaar te wachten, maar kunnen ze tegelijkertijd terecht. Klanten hebben een bijdrage geleverd, door het station te testen voor verdere optimalisatie.

Opstelplaatsen

Het openbare LNG-station was ooit het allereerste in Nederland. Door de vernieuwingsoperatie is het nu 24/7 toegankelijk, voorzien van twee LNG-pompen met drie opstelplaatsen voor trucks. “Regelmatig stonden wij in verband met toenemende drukte in de rij te wachten om te kunnen tanken. Nu kunnen we mooi tegelijkertijd terecht, zelfs tijdens het lossen van nieuwe LNG. Goed werk”, zegt eigenaar Jan Spijkers van Jaks Trucking. De pompen voorzien desgewenst in éxtra koud LNG, speciaal voor Volvo-trucks. Daarnaast beschikt de digitale pompdisplay over tankinstructies in elf verschillende talen, om ook internationale transporteurs die van dit station gebruikmaken te voorzien van de juiste instructies.

Luifel

De nieuwe pompen zijn geplaatst onder een luifel, zodat de chauffeurs droog kunnen tanken. Om zoveel mogelijk transporteurs te kunnen bedienen, worden meerdere LNG-tankkaarten geaccepteerd, zoals EuroTrafic (Total), AS24, DCB Energy, DKV en Romac. Momenteel beschikt PitPoint.LNG over vier stations voor zwaar wegtransport in Nederland (Zwolle, Den Hoorn, Roosendaal, Venlo) en één in België (Rekkem).

MAN 8X8 WS voor het zware werkIBKI herstart tachograaf- en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties