bekeken: 242 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Petronas voor bedrijfswagentransmissies

DOMEIN:

Geplaatst op: 11 juni 2019, 12:07

Leestijd: < 1 minuut

De Maleisische oliegigant Petronas komt met een nieuwe lijn smeermiddelen voor bedrijfswagens, Tutela geheten. De volsynthetische oliën zijn ontwikkeld voor het beschermen van transmissie, as en differentieel.

De lijn bestaat onder meer uit de Petronas Tutela ATF 900 HD, die is ontworpen voor extreme omstandigheden zoals in lijnbussen en stadsvervoer, maar ook vrachtwagens en bussen die lange afstanden afleggen. De olie hoeft pas na 180.000 kilometer ververst te worden.

Onderhoudsinterval

De Tutela ATF 700 HD zorgt dankzij zijn formule voor een onderhoudsinterval van 120.000 kilometer. De MTF 700 HD voor handgeschakelde transmissies heeft intervallen tot 360.000 kilometer. Axle 700 EHD 75W-90, het volsynthetische superpremium smeermiddel voor transmissies, assen en differentiëlen, maakt de lijn compleet, en maakt het mogelijk om tot wel 800.000 kilometer te rijden zonder verversing.

Tot tien jaar oud

De ATF 500 HD-versie wordt vervaardigd met een semi-synthetische formule en is speciaal ontworpen voor voertuigen tot tien jaar oud. Het product garandeert een verversingsinterval van 60.000 kilometer en meer schuifstabiliteit voor een uniformere en bestendigere vloeistoflaag die slijtage tegengaat en de mechanica beter beschermt.

Oudere voertuigen

Ten slotte is er de Petronas Tutela 300-lijn, hoogwaardige minerale oliën die zijn ontworpen voor consumenten met oudere voertuigen. Een van de belangrijkste kenmerken van deze lijn is de mogelijkheid om lawaai van transmissie en differentieel aanzienlijk te verminderen, aldus Petronas.

Acht DAF’s CF voor Hogenboom…MAN-Venlo verhuist naar Trade…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties