bekeken: 513 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Pacton introduceert binnenlader

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 september 2019, 09:57

Leestijd: < 1 minuut

Pacton Trailers uit Ommen komt met een nieuwe innovatie, de binnenlader. Het prototype ervan is de zien op de Matexpo in het Belgische Kortrijk, een tweejaarlijkse vakbeurs voor bouwmaterieel.

De binnenlader, getypeerd als TXX.345.SBL, is speciaal ontwikkeld voor het verticale transport van volumineuze prefab betonelementen. Die elementen worden vanaf de betonfabriek getransporteerd in grote, zelfdragende frames. De nieuwe binnenlader van Pacton pakt die frames als het ware op van de grond, zonder dat er hijswerktuigen of -gereedschappen benodigd zijn. Met de drieassige oplegger, standaard gemetalliseerd, kan snel, veilig en eenvoudig worden geladen en gelost, ook in de krappe ruimte, aldus Pacton.

Hydraulisch en radiografisch

De binnenlader heeft een hydraulisch in hoogte verstelbare kopsectie, een automatische hydraulische vergrendeling aan de achterzijde en een zespunts hydraulische ladingzekering. Dit alles met radiografische én manuele bediening.

De maximale laadlengte van de nieuwe trailer is 9,5 meter en de laadhoogte is 3,7 meter. De totale breedte aan binnenzijde van de trailer bedraagt 2,55 meter. Speciale vergunningen voor transport zijn bij deze afmetingen niet nodig.

De oplegger beschikt over onafhankelijke, hydraulische wielophanging met trommelremmen met een technische aslast van 10.000 kilogram; wettelijk gezien 9000 kilogram. As 1 en 3 kunnen gelift worden. Het prototype dat op Matexpo te zien is, is hydraulisch geveerd. Pacton werkt momenteel ook al aan een luchtgeveerd model.

Verkoop

De verkoop van de binnenlader start naar verwachting medio volgend jaar. Het prototype wordt momenteel uitvoerig getest; niet alleen bij Pacton, maar ook bij klanten.

Hoge kilometrages op LNGStreetscooter gaat naar China
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties