bekeken: 195 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Paccar positief na moeizaam tweede kwartaal

DOMEIN:

Geplaatst op: 22 juli 2020, 14:06

Leestijd: 2 minuten

Paccar realiseerde in het tweede kwartaal 147,7 miljoen dollar nettowinst, beduidend minder dan de 619,7 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De netto-omzet en de inkomsten uit financiële dienstverlening waren samen goed voor een omzet van 3,06 miljard dollar, tegen 6,63 miljard in Q2 van 2019.

Het moederbedrijf van onder meer DAF sloot begin tweede kwartaal zijn fabrieken voor vijf weken en heeft de productie geleidelijk hervat. Met het oog op Covid-19 werden de bedrijfsprocessen en gezondheidsprocedures verbeterd. De truckproductie en onderdelenverkoop namen gestaag toe, naarmate het kwartaal vorderde. Al met als spreekt Preston Feight, chief executive officer van Paccar, van “een goede omzet en nettowinst”, gezien de moeizame marktsituatie. Positief gestemd is ook Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks: “De vraag naar zuinige DAF XF, CF en LF trucks veerde weer op in mei en juni, dankzij de verbeterde Europese economie.” Naar verwachting zal het aantal registraties in het Europese zware trucksegment dit jaar uitkomen op 190.000 tot 220.000 voertuigen.

Paccar Parts

Paccar Parts behaalde een omzet van 823 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2020 (2019: 1,03 miljard). De winst vóór belastingen bedroeg in het tweede kwartaal 151,9 miljoen, vergeleken met 210,6 miljoen dollar in dezelfde periode van 2019. David Danforth, general manager: “Sommige klanten stelden het onderhoud uit tijdens het tweede kwartaal, wat van invloed was op de aankoop van onderdelen. De sterkere economie en de groei van het vrachtwagenverkeer in juni zorgden voor een grotere vraag naar aftermarket-diensten.”

Batterij-elektrisch

Kenworth, Peterbilt en DAF blijven actief op het gebied van ‘zero emission’-voertuigen. Op dit moment rijden bij klanten in Noord-Amerika en Europa meer dan zestig elektrische, hybride- en waterstoftrucks in een veldtest. De levering van volledig elektrische productievoertuigen van Paccar zal naar verwachting begin 2021 starten. DAF heeft een reeks elektrische en hybride voertuigen ontwikkeld, die in verschillende toepassingen uitgebreid worden getest door klanten in Europa. “De CF Electric wordt gebruikt in regionale transport- en afvaltoepassingen, de LF Electric is ideaal voor lokale distributie. De CF Hybrid is goed voor transport over lange afstand, terwijl hij ook kan opereren in steden waar emissie-eisen gelden”, aldus Ron Borsboom, executive director productontwikkeling.

Twee nieuwe vestigingen Top…Zeventien Renaults voor Bolk…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties