bekeken: 310 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Paccar met e-trucks op beurs CES Las Vegas

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 januari 2020, 11:00

Leestijd: < 1 minuut

In samenwerking met toeleveranciers heeft Paccar, het moederbedrijf van DAF, een tweetal elektrisch aangedreven trucks ontwikkeld. Ze worden getoond op de CES-beurs in Las Vegas.

De trucks Peterbilt 220e en Kenworth K270e zijn herkenbaar aan de van DAF geleende cabine. De aandrijflijn is niet afkomstig van VDL, zoals bij de elektrische DAF trucks, maar van Spicer en Dana, Amerikaanse toeleveranciers uit de truckwereld. Klanten kunnen kiezen uit batterijpakketten die goed zijn voor honderd of tweehonderd mijl. Met een snellader kan volgens Paccar het pakket in een uur worden opgeladen. Kenworth verwacht later dit jaar de eerste trucks te kunnen leveren. De Peterbilt zou begin 2021 beschikbaar komen.

Level 4

Op het elektronica-evenement toont Paccar ook een Kenworth T680 met Level 4 autonome techniek. De truck is ontwikkeld in het Innovation Center van Paccar in Silicon Valley. Naast Paccar werkt ook Daimler volop aan deze techniek, evenals start-ups als TuSimple, Tesla en Nikola. Level 4 betekent dat de chauffeur in principe niet meer zelf hoeft te rijden, maar wel nog in staat moet zijn om in te grijpen.

Tweemaal Iveco Stralis LNG…Solutrans 2019 druk en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties