bekeken: 615 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Oudere chauffeur krijgt Code 95-brief

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 augustus 2019, 09:58

Leestijd: < 1 minuut

Het kabinet komt met een wetswijziging inzake het intrekken van Code 95. Dat meldt minister Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. De maatregel geldt voor rijbewijshouders die niet hebben voldaan aan de verplichte nascholing.

Met de wijziging wordt het mogelijk de langs administratieve weg verstrekte Codes 95 in te trekken. Dit om een juridische procedure tegen Nederland bij het Hof van Justitie van de Europese Unie te voorkomen.

Het “ongeldig maken van getuigschriften van vakbekwaamheid” heeft betrekking op beroepschauffeurs van vóór 1 juli 1955 die geen nascholing hebben gevolgd. Vooruitlopend op de advies door de Raad van State en aansluitend de parlementaire behandeling, ontvangen circa elfduizend rijbewijshouders een brief van het ministerie. “Dit gebeurt met name om hen te attenderen op de consequenties van de wetswijziging en hen aan te zetten tot actie, namelijk het volgen van nascholing. Hiermee wordt bevorderd dat zij op het moment dat de wet, na Parlementaire goedkeuring, in werking treedt, beschikken over een geldige Code 95.”

Nieuwe lijn Eurol op Transport…Meer bestelauto’s op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties