bekeken: 144 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Opvallende, nieuwe Schmitz koeltrailer Mikristja

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 mei 2020, 09:26

Leestijd: 2 minuten

Het met drie trucks rijdende internationale transportbedrijf Mikristja heeft een nieuwe Schmitz Cargobull S.KO trailer in gebruik genomen. De koeltrailer heeft een onmiskenbaar kleurrijk en opvallend uiterlijk en is geleverd door Midland Trucks uit Woerden.

Mikristja wordt gerund door het chauffeursechtpaar Desiree en Raymon Bron. Zij werken vanuit Sappemeer en voeren ritten uit naar Scandinavië, Zuid-Frankrijk en andere delen van Europa. “We werkten vaak in opdracht van bedrijven die zelf een trailer konden leveren. Vanwege werk van een van onze opdrachtgevers bleek het het beste om zelf een koeltrailer te bestellen. Uiteraard hebben we die in lijn gebracht met het uiterlijk van onze trucks”, legt Desiree Bron uit.

Dubbel bemand

Samen met haar echtgenoot Raymon Bron voert het paar regelmatig ritten uit op het zuiden van Frankrijk. “Dat is zeker niet onze enige bestemming. We hebben ervaring met ritten tot voorbij de poolcirkel”, zegt Desiree Bron, die samen met Raymon werk biedt aan nog twee chauffeurs. “We verwachten dat de nieuwe trailer voor uiteenlopende bestemmingen ingezet gaat worden. Sinds de ingebruikname is de trailer continu aangekoppeld geweest en stond hij nauwelijks stil. Daarvoor zijn we in tijden als deze natuurlijk dankbaar”, aldus Desiree.

Uitrusting

Tot de uitrusting behoren naast de dubbele verdamper ook de Rotos-assen van Schmitz Cargobull. De tweede verdamper is wat verder naar voren aangebracht, aan het plafond van de trailer. ”Daardoor blijft de koude lucht langer in de trailer, zeker wanneer we het tussenschot goed hebben aangebracht.” Met behulp van dit gordijn annex tussenschot kan de laadruimte in compartimenten worden verdeeld met verschillende temperaturen. “Dat kan ik nu allemaal zelf doen en gaat me beter af dan met een verplaatsbare tussenwand.”

Uitstraling

De trailer is afgeleverd met vastzetmogelijkheden, waardoor de lading letterlijk en figuurlijk geen kant meer op kan. “Het kon allemaal geregeld worden bij Midland Trucks. Verder zorgen we dat de achterkant van de trailer er netjes uitziet en voldoet aan alle veiligheidseisen. Chauffeurs krijgen van ons een redelijke standaardtruck, maar mogen hem wel wat persoonlijker maken. Op die manier ontstaan onze combinaties met de uitstraling die we allemaal waarderen.”

EU zet stap naar nieuw label…MAN 8X8 WS voor het zware werk
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties