bekeken: 315 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Opnieuw rode cijfers voor Waberer’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 augustus 2019, 11:08

Leestijd: 1 minuut

Wederom een lagere omzet, minder opdrachten minder personeel en minder vrachtwagens. Waberer’s verkeert in zwaar weer op een moment dat de economie enigszins afkoelt. Hoopgevend voor de Hongaren is dat het verlies niet meer zo groot is.

In het tweede kwartaal van dit jaar draaide de transporteur een verlies van 9,1 miljoen euro. Dat is heel wat minder dan de bijna 21 miljoen euro in het eerste kwartaal. Het reduceren van personeel en verkleinen van de vloot lijkt al vruchten af te werpen.

Brexit

Waberer’s is er echter nog lang niet. Het lijdt onder de onduidelijkheden rond de Brexit en voelt de stagnatie in de Duitse industrie. Behalve daar loopt ook in andere landen het aantal opdrachten terug, aldus Waberer’s in zijn kwartaalrapport. De implementatie van een nieuw IT-systeem ging ook al niet vanzelf.

Opvallend in de rapportage is dat er onderling nogal wat beter afgestemd moet worden. Met name tussen de planning en het chauffeursgilde lijkt dit het geval. Waberer’s zet in op verdere verkleining van de vloot en van het personeelsbestand. Er werkt nu zo’n 7500 man bij het bedrijf, van wie 5500 chauffeurs. Zij houden ruim 4200 trucks op de weg, enkele honderden minder dan begin dit jaar.

Tags: , , ,

Henk Lammertse vertrekt bij…Optimisme over elektrische…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties