fbpx
bekeken: 1716 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ook Van Kaathoven kiest voor elektrische huisvuiltruck

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 januari 2020, 12:43

Leestijd: 2 minuten

Van Kaathoven heeft onlangs een order voor een elektrische Volvo-truck geplaatst. De Volvo FE Electric 6×2 met elektrische kraakpersopbouw wordt vanaf de zomer ingezet voor inzameling van plastic, metalen en drankencartons (PMD) in de gemeente Meierijstad.

Renewi was eind vorig jaar de eerste die wereldwijd intekende voor de nieuwe elektrische truck van Volvo.

“Technologie benutten wij graag maximaal. Dat is ook de reden dat wij nu voor een Volvo FE Electric hebben getekend”, verklaart Rob Meulendijks, CEO bij Ortessa. Ortessa is de holding van Van Kaathoven, veyzle, Rondo en het Belgische Lammertyn.net. “Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. De afvaltender van de gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen. Na gedegen onderzoek zijn we tot de keuze van een Volvo FE Electric gekomen”, vervolgt Rob Meulendijks.

Service

“Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, is een doorslaggevende factor in de keuze geweest. Hiermee is voor Van Kaathoven alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig. Naast het feit dat we geloven in de expertise en kwaliteit van dit Volvo voertuig is een bijkomend voordeel dat BAS Truck Center midden in het werkgebied van de gemeente Meierijstad zit. Bovendien is de langlopende samenwerking tussen Volvo Trucks Nederland, BAS Truck Center en Van Kaathoven altijd prettig.”

De truck heeft een GVW van 27 ton. Het is daarmee het zwaarste elektrische voertuig dat door een OEM af fabriek en in serie geproduceerd wordt. Elektrisch rijden is anders rijden en daarom krijgen chauffeurs een passende opleiding bij BAS Truck Center.

Opladen

De Volvo FE Electric is voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk. De accu’s laden ook tijdens het remmen op, wat de Volvo FE Electric zeer geschikt maakt voor inzet met veel stop-and-go. Opladen gaat met 400 V AC-opladen met 22 kW gedurende de nacht of DC-snelladen tot max. 150 kW. De bekende CCS/Combo2-aansluitingen worden toegepast. Opladen van leeg naar volledig neemt 1,5 (snelladen) tot 10 uur (lichtnet) in beslag.

Om efficiënt om te gaan met de batterijcapaciteit heeft Volvo Trucks speciale software, waarin de route, het aantal stops en de gewichten kunnen worden ingegeven. Het systeem toont vervolgens of de route mogelijk is, hoeveel energie er per kilometer wordt verbruikt, hoeveel batterijcapaciteit er nog overblijft, wat de gemiddelde transportsnelheid zal zijn en hoe lang de rit duurt.

ING: Bouw beperkt volumegroei…46 Volvo FH 4x2 I-Save…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties