fbpx
bekeken: 129 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ook Raad van Beroep verbiedt Cyprus-constructie

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 november 2020, 12:01

Leestijd: < 1 minuut

Ook de Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft een streep gezet door arbeidscontracten die chauffeurs sloten met een op Cyprus gevestigd uitzendbureau. Nederlandse transportbedrijven die werken met internationaal rijdende chauffeurs, moeten in Nederland sociale premies afdragen, oordeelde ook de CRvB.

Met de uitspraak volgt de CRvB een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van afgelopen zomer. Volgens het Hof is de partij die het gezag over de werknemer heeft, de loonkosten betaalt en een werknemer kan ontslaan de daadwerkelijke werkgever. Het bedrijf op Cyprus voldoet niet aan die criteria, oordeelt de Centrale Raad van Beroep.

AFMB

Voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB) was deze uitspraak aanleiding om het op Cyprus gevestigde uitzendbureau AFMB voor de rechter te dagen. Sinds 2011 werkt een aantal chauffeurs die hun lonen laten uitbetalen door AFMB bij Nederlandse transporteurs. Doordat dit uitzendbureau op Cyprus gevestigd is, werden aldaar sociale premies afgedragen, waar ze veel lager liggen dan in Nederland. AFMB zag hierin een verdienmodel, waar de rechter nu een streep door gehaald heeft.

VACO start campagne…Grootvolumecombi voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties