Winkeldistributie DLG overgenomen door Cornelissen

Per 1 maart aanstaande neemt de Cornelissen Groep de winkeldistributie-activiteiten over van Daily Logistics Group, het bedrijf dat ontstond uit de fusie tussen Visbeen en Post-Kogeko. Het betreft de activiteiten voor onder meer Albert Heijn en Borgesius Goedhart Bakkerijen. De overname van activiteiten betreft 85 eenheden en 135 man personeel.

“We zien de overname van deze winkeldistributie-activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. Retail en winkeldistributie zijn steeds meer een echt specialisme in de markt aan het worden en met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector”, aldus Mark van der Drift, CEO van de Cornelissen Groep.

Strategische keuze

Joost Visbeen, CEO van DLG zegt over de overname: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als Cornelissen terecht zijn gekomen.”

Verenigd Koninkrijk

De kracht van Daily Logistics Group zit naar eigen zeggen in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een belangrijk fundament van DLG Dailyfresh en zij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn volgens het bedrijf ook in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

De Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van 130 miljoen euro en ruim duizend werknemers.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.