Waberer’s nam in 2020 afscheid van duizend trucks

Het coronajaar bracht weinig goeds voor het ooit zo grote Hongaarse transportbedrijf Waberer’s. Gedurende het jaar ontdeed Waberer’s zich van maar liefst duizend trucks. Mede daardoor, sloot het bedrijf 2020 af met een klein plusje. Dat is voor het eerst sinds lange tijd.

Het Hongaarse transportbedrijf heeft nog iets meer dan 2000 trucks op de weg. In 2017 waren het er nog meer dan 4000. Ook het aantal chauffeurs is flink gedaald. Waberer’s nam in 2020 afscheid van 1691 chauffeurs. Er werken nu nog 2623 chauffeurs.

Corona

Corona raakte Waberer’s hard. De omzet van het internationale transportbedrijf daalde met een derde, maar de divisie contractlogistiek deed het beter. Zo ontstond een klein winstje van 2,1 miljoen euro. De omzet van de hele groep daalde met 18,2 procent.  

Onlangs leken aandeelhouders van Waberer’s af te willen nadat de Europese Commissie en Parlement het Mobiliteitspakket hadden goedgekeurd. Onduidelijk is nog wat de uitwerking van dit akkoord zal hebben op het bedrijf.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3411 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.