VSDV neemt Hessing Logistiek over

Met de overname van Hessing Logistiek breidt VSDV wederom zijn activiteiten flink uit.

Begin 2023 wordt de nieuwe groentefabriek van Hessing Supervers in Greenport Venlo geopend. Door de opening van deze nieuwe productielocatie veranderen ook de transportbewegingen van Hessing Logistiek. Daarom is Hessing gaan kijken naar de meest logische manier om het logistiek proces in te richten in de toekomst. Na verschillende mogelijkheden te hebben onderzocht, is de directie van Hessing tot de conclusie gekomen dat het uitbesteden van transport de meest logische keuze is en in het beste belang van de organisatie en werknemers. Daarom zal Hessing Logistiek BV per 1 januari 2023 worden overgenomen door het bedrijf Van Straalen De Vries (VSDV).

De belangrijkste reden dat Hessing het transportbedrijf overdraagt aan VSDV is in het belang van de medewerkers van Hessing. Hiermee biedt het bedrijf een beter perspectief op de werkgelegenheid naar de toekomst toe. Daarnaast kunnen we met de samenwerking met VSDV de continuïteit en leverbetrouwbaarheid naar onze klanten kan garanderen. VSDV neemt 42 trucks, 60 trailers en alle chauffeurs en medewerkers van Hessing Logistiek over. Het duurt nog ruim een jaar voordat Expeditie gaat verhuizen naar Venlo, zegt Hessing. Vanaf 2024 wordt dan begonnen met afschalen via natuurlijk verloop en stoppen met charters. Verder blijft alles volgens Hessing zoals het is, de Transport en Logistiek CAO blijft gelden en er wordt beloofd dat er voldoende werk voor iedereen blijft. Op dit moment lopen de gesprekken over de overname met de Ondernemingsraad.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *