VW promoveert kritische Osterloh weg

De Duitser Bernd Osterloh, die bekend werd als criticus van de bestuursraad van Volkswagen omdat hij de ondernemingsraad met verve voorzat, wordt weggepromoveerd naar de truckdivisie van het merk, Traton. Daar gaat hij zich bezighouden met personeelszaken. De stap is een overwinning voor zittend topman Herbert Diess.

Osterloh lag flink dwars bij plannen van buitenstaander Diess, die Volkswagen snel wil omvormen tot een bedrijf dat enkel nog geassocieerd wordt met elektromobiliteit. Dit ging Osterloh best wel ver. Hij stond een conservatievere beleidslijn voor, waarbij banenbehoud leidend was. Omdat Osterloh de vakbondsleden in de bestuursraad van VW vertegenwoordigde had hij veel macht binnen het concern.

Strijd

Toen het contract van Diess verlengd moest worden, wist Osterloh niet zeker of dat nou zo’n goed idee was. Een interne strijd die deels op straat kwam te liggen volgde. De zittende topman lijkt nu aan het langste eind te trekken. Voor Diess en zijn bestuursraad een extra opsteker, omdat Osterloh intern al werd gezien als ‘mede-topman’.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.