Van Tilburg-Bastianen neemt Allers Bedrijfswagens over

Van Tilburg-Bastianen zal per januari 2023 de activiteiten van DAF-dealer Allers Bedrijfswagens met vestigingen in Nederland en Duitsland overnemen.

Met deze stap versterkt Van Tilburg-Bastianen haar DAF-dealeractiviteiten in Nederland en zet voet aan de grond in Duitsland. Thomas Martin (CEO) vertelt: “Allers Bedrijfswagens is een gerenommeerd familiebedrijf en is al vele decennia lang de toonaangevende dealer in haar verzorgingsgebieden met een klant- en mensgerichte manier van werken. Met de overname van Allers Bedrijfswagens voegen wij een organisatie toe, die een aanvulling is op de professionele wijze waarmee wij onze klanten dagelijks ondersteunen en tevens invulling geeft aan onze nationale en internationale ambities.”

Niet alleen Van Tilburg-Bastianen is blij met de overname. Ook de huidige directeur-eigenaren Hans Verhaag en Rob Weinberg van Allers zijn zeer tevreden met de overdracht: “Allers Bedrijfswagens is een familiebedrijf en al 77 jaar actief en heeft in al die jaren een prachtige organisatie opgebouwd met trouwe klanten en enthousiaste en kundige medewerkers. Tijdens het proces om een in alle opzichten geschikte overnamekandidaat te zoeken, zijn wij zeer zorgvuldig te werk gegaan. In Van Tilburg-Bastianen hebben wij een familiebedrijf gevonden met herkenbare waarden en matchend DNA. Zo kunnen wij met een gerust hart afscheid nemen in de wetenschap dat deze overname voor de gehele organisatie een stap voorwaarts is. Hiervan profiteren onze klanten en medewerkers. Voor ons logischerwijs zeer belangrijk.”

Duitsland

Met de overname wordt Van Tilburg-Bastianen ook direct actief in Duitsland, voor van Tilburg-Bastianen een derde land. Thomas Martin ziet volop kansen: “Vijftien jaar geleden zijn wij gestart met een dealerschap in Polen en intussen levert TB 25 % van de verkochte DAF Trucks in Polen en heeft het zeven vestigingen met een trouwe klantenbasis.  Ook voor Duitsland hebben wij een dergelijk groeipad voor ogen. Gestage en doordachte groei. Dat wordt mogelijk gemaakt doordat Van Tilburg-Bastianen een stabiel bedrijf is dat klant en medewerker centraal stelt. Tegelijkertijd heeft TB de schaalgrootte om in de snel veranderende markt continu te blijven investeren in onze diensten,  productportfolio en vooral, onze medewerkers. “

Met de overname groeit van Tilburg-Bastianen naar in totaal bijna duizend medewerkers, 30 vestigingen (waarvan 7 in Polen en 1 in Duitsland) met een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *