Van Dijk richt nieuw bedrijf op voor elektrificatie

Volvo-dealer Van Dijk uit Culemborg richt een nieuw bedrijf op dat zich specialiseert in duurzaamheidsvraagstukken. Het bedrijf gaat Fliqxability heten.  

Aanleiding voor het starten van deze nieuwe bedrijfstak zijn de ontwikkelingen op duurzaamheidsgebied, schrijft Van Dijk. “Snel veranderende wet- en regelgeving vraagt om actie. ‘En dat faciliteren wij voor iedereen die gelooft in ons eerlijke advies’, aldus Fliqxability-expert Baris Erol. ‘Wij merken dat onze klanten niet altijd op de hoogte zijn van (beperkende) maatregelen die er aan gaan komen. Bovendien is het elektrificeren van een truckwagenpark niet een klus die je een week klaart. Dit vraagt om vooruitdenken, investeren, maar bijvoorbeeld ook om laadcapaciteit. Door onze jarenlange ervaring in de branche, kunnen wij inmiddels heel aardig inschatten hoe we onze klanten en andere geïnteresseerden kunnen begeleiden in dit uitdagende traject.’

Erol vervolgt: “We willen het proces leuk en laagdrempelig maken en mensen vooral stimuleren om kennis te delen. Wij weten veel, maar niet alles. Wij denken dat we samen met klanten, partners en andere leveranciers en deskundigen, echt een expertise-platform kunnen creëren waar de hele branche de vruchten van kan plukken. Het is belangrijk om er samen energie in te steken en epic failures en successen te delen. Zo veroorzaken we beweging en uiteindelijk hopelijk een hele waardevolle community.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.