Van den Bosch neemt deel van activiteiten Gé Simons over

Logistiek dienstverlener Van den Bosch uit Erp neemt met ingang van 14 november 2022 een deel van de activiteiten van collega-vervoerder Gé Simons Internationaal Transport uit Hilvarenbeek over. Dat zijn Rico Daandels, CEO van Van den Bosc.h en Frank Simons, eigenaar van Gé Simons, overeengekomen.

Gé Simons Internationaal Transport werd net als Van den Bosch opgericht in 1964. Begonnen met één truck, groeide de onderneming de afgelopen decennia uit tot een internationaal opererend logistiek dienstverlener. De activiteiten bestaan onder andere uit het intermodale vervoer van droge bulkgoederen met silodrukcontainers naar de Italiaanse markt.

Europese groeistrategie

De overname betreft de activiteiten van Gé Simons die zich richten op het transport van droge bulkgoederen. Hiermee breidt Van den Bosch haar transportnetwerk op de Europese markt verder uit. “De sterke focus op Italië van Gé Simons sluit aan bij onze Europese groeistrategie als intermodaal logistiek dienstverlener. Met de overname versterken we onze positie op de Italiaanse markt en brengen we onze droge bulkactiviteiten verder tot ontwikkeling”, aldus CEO Rico Daandels. Van den Bosch heeft de afgelopen jaren naar eigen zeggen fors geïnvesteerd in uitbreiding binnen het droge bulksegment ziet zichzelf inmiddels als Europees marktleider in silodrukcontainertransport.                 

Droge bulkactiviteiten

De droge bulkactiviteiten worden voortgezet onder de vlag van Van den Bosch en geïntegreerd binnen de vestigingen van de logistiek dienstverlener. De overname betreft onder meer de containervloot, bestaande uit 40ft-silodrukcontainers, en diverse trucks, opleggers en chassis.

Ook alle betrokken medewerkers, zowel chauffeurs als kantoormedewerkers, worden onderdeel van Van den Bosch. Daandels: “Ik ben verheugd dat het team van Frank Simons aan boord blijft en hun expertise toevoegt aan onze organisatie.” Simons sluit zich daarbij aan: “Ik ben er trots op dat we de juiste partij hebben gevonden waaraan we onze medewerkers en klanten kunnen toevertrouwen. Dankzij de overname profiteren zij van het uitgebreide Europese netwerk, de capaciteit en de kennis die Van den Bosch de afgelopen decennia heeft opgebouwd.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *