Van den Bosch doet overname in Verenigd Koninkrijk

Logistiek dienstverlener Van den Bosch neemt met ingang van 10 april 2021 de activiteiten van Tankspeed Logistics in Newport (Wales) over. Met de overname verstevigt Van den Bosch zijn leidende positie binnen het intermodale transport van droge bulkgoederen in Europa.

Tankspeed Logistics werd in 2005 opgericht als Tankspeed-Fraikin door Mitzi Walker en Manfred Fraikin. Sinds 2015 zijn alle aandelen in handen van Managing Director Mitzi Walker en opereert het bedrijf onder de naam Tankspeed Logistics. Tot de kernactiviteit behoort het transport van droge bulk voor de chemische industrie, zoals PVC-poeder en mineralen. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats in het Verenigd Koninkrijk (VK) en tussen de Benelux en het VK.

Van den Bosch heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn droge bulkactiviteiten in Europa, met name in silodrukcontainers. Ook Tankspeed Logistics richt zich op dit specifieke segment. “Met de overname van Tankspeed Logistics verstevigen we onze positie als marktleider in het transport met silodrukcontainers in Europa en zetten we in op verdere ontwikkeling van onze activiteiten op de Engelse markt”, aldus Barry Gruijters, Operations Director division Dry Bulk bij Van den Bosch.

Groeiambitie

De activiteiten van Tankspeed Logistics worden voortgezet onder de vlag van Van den Bosch. De vloot wordt door de overname uitgebreid met diverse 30ft- en 40ft-silodrukcontainers. Walker blijft als Commercial Manager nauw betrokken bij de activiteiten. Gruijters licht toe: “Het netwerk en de ervaring van Mitzi Walker zijn van grote waarde om de activiteiten succesvol te continueren en verder te ontwikkelen. Met Mitzi aan boord hebben wij alle vertrouwen in het realiseren van onze groeiambities op de Engelse markt.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.