TVH neemt Battery Supplies over

Alle aandelen van de Belgische leverancier van batterijen, batterijladers en -accessoires Battery Supplies komen in handen van de eveneens Belgische onderdelenspecialist TVH, actief met onderdelen en toebehoren voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines.

Ook de aandelen van de dochterondernemingen van Battery Supplies in Frankrijk en Duitsland gaan over naar TVH. Voor de klanten van TVH en Battery Supplies verandert er vooralsnog weinig. Battery Supplies blijft autonoom opereren vanuit de huidige kantoren en magazijnen, onder leiding van het huidige managementteam.

Markten

Dominiek Valcke, ceo van TVH Parts Holding: | We hebben de afgelopen jaren al zij aan zij samengewerkt en we zijn ervan overtuigd dat de toekomstbestendige technische productexpertise en uitgebreide marktkennis van Battery Supplies een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de technische mogelijkheden van TVH. We zijn ons ervan bewust dat de behoefte aan batterijen en aanverwante producten door de toenemende elektrificatie in onze kernmarkten steeds belangrijker zal worden – en zelfs zou kunnen worden uitgebreid tot buiten onze bestaande markten. We kijken ernaar uit om deze opties samen met het Battery Supplies-team te onderzoeken.”

Battery Supplies heeft 80 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van meer dan 43 miljoen euro. TVH werd opgericht in 1969 en telt wereldwijd meer dan 4500 medewerkers. De catalogus telt 44 miljoen artikelnummers, waarvan er een klein miljoen uit voorraad leverbaar zijn vanuit 81 vestigingen wereldwijd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *