Truckland doet overname in camperbranche

Truckland Group, (onderdeel van de Pallieter Group) verbreedt haar portfolio in Nederland met de overname van “Van den Oever Camper en caravan center” in Herpen. Met deze overname breidt Truckland haar activiteiten binnen de camperbranche verder uit.

Truckland richt zich in hoofdzaak op het op maat leveren, verhuren en onderhouden van vrachtwagens van het merk DAF, bestelwagens van de merken Fiat, Iveco, Maxus en trailers van de merken Renders en Kogel. Door langere onderhoudsintervallen zoekt Truckland naar manieren om de werkplaatsen goed draaiende te houden.

Van den Oever is volgens Truckland niet alleen een begrip op het gebied van campers in de regio, maar heeft haar sporen verdiend door heel Nederland. Bij Van den Oever werken in totaal 20 medewerkers. Binnen Truckland bestaat er volgens het bedrijf een jarenlange relatie met camperklanten die altijd al terecht konden voor service en onderhoud. Vanaf nu kunnen zij dus ook terecht voor de aankoop en huur van nieuwe en gebruikte campers. De vestiging van “Van den Oever” zal onderdeel worden van Truckland Group waarbinnen een deel van de 19 filialen al een sterke affiniteit met campers heeft, aldus het bedrijf.

Tien miljoen

Door deze overname neemt de omzet met circa 10 miljoen euro toe en daarmee komt de geprognotiseerde omzet op een totaal van circa 300 miljoen euro in 2022. Dit wordt gerealiseerd met circa 670 medewerkers.

Cor van den Oever, algemeen directeur: “Door deze overname wordt de continuïteit van ons bedrijf geborgd en laat ik het met een gerust hart achter bij Truckland, een bedrijf met een rijke historie en roots in het Brabantse”.

Eric Theuws CEO Truckland: “Middels deze overname breiden we de portfolio in de breedte verder uit. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijn doelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar campers en camperonderhoud blijft in de komende jaren onverminderd groot. De synergie tussen beide ondernemingen leidt tot meerwaarde voor onze klanten: naast de bestaande service- en onderhoudswerkzaamheden bieden we nu ook de verkoop en verhuur van campers aan. Door ons uitgebreide netwerk van vestigingen is de bereikbaarheid beter en kunnen we de verhuur van campers grootschaliger aanbieden.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *