Truckdivisie Daimler op eigen benen

De truckdivisie van Daimler staat sinds gisteren op eigen benen. Vanuit Stuttgart zijn tal van verhuiswagens in de weer geweest om kantoor-inventarissen te verhuizen naar Wörth, waar een grote truckfabriek van Mercedes staat.

De bedoeling is dat de nieuwe onderneming op 10 december naar de beurs gaat. Intussen wordt er nog druk geschoven met nieuwe management-posities. Daarover is het bedrijf transparant op een nieuwe media-website.  De Braziliaanse tak van Mercedes krijgt een nieuwe directie en er is een nieuwe man benoemd om de joint-venture in China met Foton te begeleiden.

Beursgang

Daimler Truck is afgesplitst van Daimler omdat betrokkenen ervan overtuigd zijn dat beide ondernemingen op die manier slagvaardiger in de markt kunnen staan. Soortgelijke splitsingen zagen we ook bij Volkswagen, dat zijn truckdivisie Traton verzelfstandigde en ook het Italiaanse CNH Industrial bereidt een splitsing voor die Iveco op eigen benen zet.

Zeven merken

Daimler Truck is de verzamelnaam voor zeven truckmerken: Mercedes-Benz, Freightliner (VS), Western Star(Canada), Fuso (Japan), Bharat-Benz (India), Setra (bussen) en Thomas Built Buses (VS). Tegelijkertijd maakt Daimler bekend dat het de productie van een nieuwe variant van de Fuso Canter aanvangt in het Portugese Tramagal. De splitsing van het autoconcern valt bijna samen met het 25-jarig jubileum van de zware truckserie van Mercedes, de Actros.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3315 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.