Traton richt eigen captive op

De truckdivisie van Volkswagen, Traton, met als bekendste merken MAN en Scania, richt een eigen captive op. Daarmee zegt het bedrijf een belofte in te lossen die tijdens de beursgang werd gedaan.

Vanaf 1 april aanstaande wordt Traton Financial Services actief, schrijft het bedrijf. Traton zegt dat relaties met klanten dezer dagen vereisen dat complete oplossingen voor financiering geleverd kunnen worden en dat het van belang is om met een service als deze voor te sorteren op de komende elektrificatie en mogelijke transport-as-a-service modellen.

Topman van Scania

Om dit bedrijf te leiden, is wederom een Zweed aangesteld. Het valt op dat binnen Traton de mensen die het voor het zeggen hebben, overwegend Zweeds zijn en afkomstig van Scania, en niet Duits. Johan Haegmann, de nieuw benoemde algemeen directeur van Traton Financial Services, was tot nu toe Chief Financial Officer bij Scania.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3303 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.