TitanX voortaan exclusief via Nissens

Nissens, aftermarketleverancier van producten voor motorkoeling en airconditioning, heeft een strategisch partnerschap gesloten met TitanX, leverancier van koelsystemen voor bedrijfsvoertuigen en transmissies. Nissens gaat daarmee exclusief de distributie van de TitanX-producten verzorgen.

Cedric Huslin, ceo van TitanX, verklaart: “Verkoopdifferentiatie is een strategische doelstelling van TitanX, en wij willen de beste thermische oplossingen bieden voor de transportsector, nu en in de toekomst. Dankzij het partnership met Nissens Automotive verzekeren we ons van een sterk en efficiënt distributiekanaal voor ons merk TitanX.”

Wederzijds voordeel

Namens Nissens zegt algemeen directeur Klavs Thulstrup Pedersen: “Door deze samenwerking krijgt TitanX toegang tot het uitgebreide distributienetwerk van Nissens Automotive in Europa, Azië en de VS, terwijl wij toegang krijgen tot nieuwe thermische technologieën in het vrachtwagensegment. In de toekomst zullen deze technologieën zich snel ontwikkelen en veranderen, en met de introductie van nieuwe energievoertuigen (NEV’s) is het van groot belang dat we klanten in de IAM de nieuwste technologieën kunnen aanbieden, zoals bijvoorbeeld het thermische beheer van elektrische batterij-aangedreven trucks.”

De samenwerking tussen TitanX en Nissens Automotive komt voort uit de al bestaande, langdurige coöperatie tussen AVA/Highway en TitanX. In 2020 nam Nissens Automotive AVA Cooling in Europa over.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *