Tielbeke en Welkoop breiden samenwerking uit

Tielbeke verzorgt sinds begin 2021 de logistieke bevoorrading van de Welkoop Retail winkels in Nederland. Inmiddels is ook het fijnmazige distributienetwerk van Tielbeke aangesloten op het distributiecentrum van Welkoop Retail om spoedleveringen binnen 24-uur bij de winkels af te leveren, aldus de transporteur.

In 2021 is Welkoop Retail voor de 8e keer verkozen tot beste dierenspeciaalzaak van Nederland. Mede door de sterke autonome groei hebben Welkoop Retail en Tielbeke besloten de samenwerking verder uit te breiden van 16 naar 21 combinaties (lees: trekker + oplegger combinaties). Welkoop Retail anticipeert hier tevens op verdere groei vanwege opening van nieuwe winkellocaties in Nederland in 2022 en de groei van de online verkopen. Zo zal Tielbeke begin 2022 ook de palletdistributie gaan verzorgen vanuit het Welkoop onlinefulfilment distributiecentrum in Vaassen. Beide partijen zijn erg tevreden over de samenwerking en hebben met de uitbreiding besloten om de samenwerking te verlengen, schrijft Tielbeke.

Control Tower

Komend jaar zal gezamenlijk verder gekeken worden waar nieuwe optimalisaties mogelijk zijn om de logistiek nog duurzamer en efficiënter te maken. Eén van de oplossingen zal het lanceren van een nieuwe ‘Control Tower’ zijn. Hiermee komt nog meer transportdata beschikbaar waardoor onder andere het distributiecentrum nog beter kan inspelen op de benodigde dagelijkse transportcapaciteit alsmede de actuele ritinformatie die de winkelfilialen kan gebruiken bij het ontvangen van de bestelde goederen, aldus Tielbeke.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.