Terberg bouwt fabriek terminaltrekkers in VS

Terberg Taylor Americas Group, een joint venture van de Nederlandse Royal Terberg Group en de Taylor Group of Companies, zet een nieuwe fabriek op in Lowndes County, Mississippi in de Verenigde Staten. Daarnaast bouwt het bedrijf een distributienetwerk op voor de verkoop, aftersalesondersteuning en verhuur van Terberg terminaltrekkers. Het project vraagt een investering van 20 miljoen dollar en gaat 90 arbeidsplaatsen creëren.

Op 24 januari is de eerste schep de grond in gegaan. Naar verwachting wordt de eerste terminaltrekker medio 2024 geproduceerd.

Samenwerking

“We zijn bijzonder trots om met deze twee familiebedrijven samen een fabriek op te zetten voor de productie van Terberg terminal trekkers in de Verenigde Staten. Door de combinatie van expertise, vakmanschap, ervaring en netwerken van Terberg en Taylor maken we een sprong vooruit in de Verenigde Staten”, aldus Godfried Terberg, voorzitter van de raad van bestuur van Royal Terberg Group. “We zijn de samenwerking met Taylor Group begin 2020 aangegaan en het bevalt beide bedrijven prima. Met deze strategische stap willen we de groei in de komende jaren verder versnellen.”

“Deze locatie wordt een state-of-the-art-fabriek waar straks de beste terminaltrekkers van de wereld worden gebouwd”, voegt Robert Taylor toe, operationeel directeur van de Taylor Group of Companies. “We zijn blij om deze geweldige producten en de productie naar de VS en Mississippi te brengen, waarbij twee mooie bedrijven als één samenwerken in deze joint venture.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *