Tanktransporteur Schenk neemt Eikelenboom over

Op 1 juli aanstaande neemt tankvervoerder Schenk, bekend van het bevoorraden van tankstations, Eikelenboom Europa Food Transport over.

Eikelenboom, met vestigingen in Amsterdam, Bergen op Zoom en Ardooie (B) is een tanktransportbedrijf, met een zeer goede positie in het transport van vloeibare food & feed producten. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van 60 trekkers, 90 tankopleggers en diverse tankcontainers. Het bedrijf richt zich met name op wegtransport in de Benelux, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. De transportomzet van Eikelenboom bedraagt ca € 10 mio.

Volgend op de zoektocht naar een partner heeft Schenk Tanktransport gevestigd in Papendrecht (NL) een principe akkoord bereikt om het personeel, het wagenpark en de commerciële afspraken met betrekking tot de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom in Nederland en België (Transport Bevernaegie) over te nemen. Schenk Tanktransport is een internationaal transportbedrijf met activiteiten en vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal. De jaarlijkse omzet van Schenk bedraagt ca € 215 mio. Het voornemen is om de over te nemen operationele activiteiten te integreren in een dochteronderneming van Schenk, Tanktransport Thys, die actief is in het vervoer van vloeibare Food & Feed producten.

Na integratie ontstaat een sterke Food-Feed transport activiteit binnen Schenk met een omzet van meer dan € 20 miljoen, waarin meer dan 100 medewerkers actief zullen zijn. Door deze uitbreiding en verdichting van het netwerk kan aan de opdrachtgevers meer flexibiliteit en kwaliteit geboden worden. Middels optimalisatie, verduurzaming van het wagenpark en schaalvergroting zullen we in staat zijn de markt continuïteit en stabiliteit te blijven bieden.

Albert Eikelenboom gaat mee in de nieuwe organisatie om de commerciële relaties en slagkracht in stand te houden. Deze transactie heeft geen effect op Eikelenboom Cleaning, de cleaning maakt geen onderdeel uit van de voorgenomen overname. Ary Eikelenboom blijft verantwoordelijk voor de resterende Eikelenboom-organisatie welke met drie reinigingsstations in Bergen op Zoom, Amsterdam en Ardooie (B) actief is.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.