Stertil Group breidt thuisbasis uit

De Stertil Group investeert 7,5 miljoen dollar in de uitbreiding van zijn hoofdkantoor in Kootstertille, tevens de locatie waar het complete assortiment van Stertil-Koni hefbruggen en Stertil Dock Products wordt ontwikkeld, en waar ook trainingen en demonstraties worden gegeven.

De bestaande locatie wordt uitgebreid met 7000 vierkante meter. De uitbreiding zal tussen eind dit jaar en begin 2022 zijn voltooid. Voor groei op de langere termijn is in mei van dit jaar nog eens 25.000 vierkante meter grond aangekocht van de gemeente.

De uitbreiding in Kootstertille betreft een ‘groen’ gebouw, met zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit, isolatie, ventilatie en ledverlichting. Dankzij de uitbreiding kan Stertil nieuwe en bestaande producten sneller op hun eindbestemming brengen. Ook de verbetering van de logistiek op locatie, de opslagcapaciteit en meer kantoorruimte worden door de uitbreiding mogelijk.

Lange termijn

Ceo van de Stertil Group, Ulbe Bijlsma: “De Stertil Group heeft een langetermijninvesteringsplan dat mogelijk is gemaakt door onze investeerders en met steun van onze gemeente die de bouwvergunningen heeft verleend. De basis van ons plan is gebaseerd op een continue toewijding aan de industrieën die we bedienen door producten te leveren die beantwoorden aan de behoeften van de klant, nu en in de toekomst. Dit in een omgeving die duurzaam is, een gezonde en goede werkomgeving biedt voor onze medewerkers en zowel nationaal als wereldwijd kansen biedt.”

Hij vervolgt: “Bij Stertil worden we graag uitgedaagd, dat hebben we in het verleden bewezen. Het is eerder regel dan uitzondering dat we investeringsprojecten starten wanneer we worden geconfronteerd met soms moeilijke externe omstandigheden. Dit is nu niet anders. Stertil heeft, net als veel andere productiebedrijven, te maken met uitdagende leveringstijden bij de inkoop van materialen en containertransport. Ondanks alle ontwrichting in de wereld en de moeilijke economische omstandigheden gaan we door met onze plannen om een nog veiliger en beter product te maken dat wordt ontworpen en ontwikkeld door bekwame werknemers in een plezierige werkomgeving, en dat nog vele jaren meekan.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.