Start campagne extra vrachtwagenchauffeurs

Opnieuw start het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) een campagne om nieuwe vrachtwagenchauffeurs te werven.

De vorige campagne, in 2019, leverde tweeduizend extra vrachtwagenchauffeurs op. De vraag naar chauffeurs is groter: de sector heeft de komende jaren behoefte aan de instroom van ruim zevenduizend chauffeurs per jaar, voornamelijk vanwege de uitstroom door vergrijzing.

Aantrekkelijk

Het STL betoogt dat het beroep van vrachtwagenchauffeur een aantrekkelijk beroep is. Er is een grote mate van baanzekerheid en om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een vergoeding beschikbaar waarbij een werknemer maximaal 15 procent van het lesgeld voor de opleiding zelf moet betalen.

STL organiseert vanaf oktober informatiebijeenkomsten in Nijmegen (5 oktober) en Rotterdam (26 oktober). In deze regio’s is het tekort aan chauffeurs het grootst. De campagne Ikwordvrachtwagenchauffeur.nl wordt ondersteund via social media, lokale media en publicaties in diverse magazines. Ook helpt STL bedrijven bij de werving van nieuwe chauffeurs via hun eigen netwerken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.