SAF Holland en Carrier starten samenwerking

Assen- en onderdelenfabrikant SAF Holland en koelmachinespecialist Carrier Transicold werken samen om de elektriciteit uit de as van SAF, de TRAKr, ten goede te laten komen aan de elektrische Vector eCool-machine van Carrier.

De TRAKr-as van SAF is uitgerust met een generator die elektrische energie genereert wanneer de as gewoon draait en wanneer er geremd wordt. De energie wordt opgeslagen in een lithium-ionbatterij, of komt ter beschikking aan bijvoorbeeld een elektrische koel-unit, die de laadruimte op een ingestelde temperatuur houdt.

Carrier wil de as van SAF, compleet met accu’s, regelunit en Vector eCool koelmachine als set verkopen.  Daarbij is de TRAKr-as van SAF Holland al wat langduriger getest en verwacht Carrier dat het klanten kan helpen richtring zero-emissiekoeltransport. Eerder sloten assenfabrikant BPW en koelmachinebouwer Thermo King eenzelfde samenwerking.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *