Raben neemt BAS Group over

De Raben Group neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 de Bas Group over. Hierdoor krijgt Raben ook locaties van BAS Group in Slowakije en Italië in bezit. Anti-kartel autoriteiten hebben de transactie al goedgekeurd, zegt Raben.

De BAS Group is een allround logistieke dienstverlener die is opgericht in 1986. Het bedrijf heeft een warehousecapaciteit van 50.000 vierkante meter en een eigen wagenpark. Het bedrijf is specialist in groupagevervoer tussen Nederland en Italië. “We waren als familie op het punt gekomen dat we de keuze moesten maken tussen autonoom doorgroeien of ons aan te sluiten bij een grotere professionele logistiek dienstverlener. Toen Raben interesse toonde hebben we als familie besloten om de aandelen te verkopen. De komende jaren zal de logistieke sector aanzienlijk veranderen waardoor kansen maar ook zeker bedreigingen ontstaan. Door onderdeel te zijn van een grotere nog professionelere organisatie als de Raben Group, zijn we als middelgrote speler minder kwetsbaar voor deze externe invloeden”, zegt Lorenzo Bas, CEO van Bas Group.

 De Raben Group is van oorsprong een Nederlands bedrijf maar het hoofdkantoor is sinds de jaren ’90 gevestigd in Poznan, Polen. Raben bestaat inmiddels 90 jaar en is actief in dertien Europese landen, heeft meer dan 150 vestigingen, ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter warehouses en een jaaromzet van 1,3 miljard euro. In Nederland is Raben gevestigd in Oss.

Door de overname van Bas Group vergroot familiebedrijf Raben haar netwerk in Zuidwest Europa en verstevigt het haar positie op het gebied van contract logistiek en intermodaal vervoer. De relaties en zeker ook de werknemers van Bas kunnen profiteren van de mogelijkheden binnen de Raben Group. Alle 250 medewerkers van de Bas Group in Nederland, Italie en Slowakije gaan met baanbehoud mee over naar de Raben Group.

“De overname van de Bas Group biedt mooie nieuwe mogelijkheden in Europa, uitbreiding van ons netwerk en zal onze positie in de Benelux versterken en groeikansen in Zuid-Europa vergroten”, aldus Ewald Raben, CEO van de Raben Group.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3348 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.