Profile erkent duurzaamheidsbeleid van Van Kaathoven

Afvalinzamelaar Van Kaathoven is door Profile Tyrecenter Truck Europe beloond met het certificaat ‘Duurzaam op de weg’. Profile reikt dit certificaat uit aan bedrijven die voldoen aan de criteria voor een duurzaam bandenbeleid dat leidt tot minder brandstofverbruik, minder CO2-uitstoot en kostenbesparing.

Van Kaathoven heeft vestigingen in Brabant en Limburg en is onderdeel van Ortessa Groep BV: een groep van vijf ondernemende afvalbedrijven. Samen beheersen ze alle schakels van afvalbeheer, -inzameling en -verwerking. Ze hebben allen een eigen specialisme, maar één duidelijke gezamenlijke missie: open zijn over afval. Ortessa vindt openheid dé sleutel om op grote schaal oplossingen te realiseren voor de groeiende afvalberg.

De eigen koolstof-voetafdruk verkleinen doet Van Kaathoven onder meer door een duurzaam bandenbeleid in samenwerking met Profile. De vloot van Van Kaathoven bestaat uit 110 voertuigen, motorwagens, trekkers en trailers. Alle voertuigen zijn non-stop onderweg om afval in te zamelen.

Drie keer per jaar

Profile Salesmanager, John Loos licht toe wat duurzaam bandenbeleid bij Van Kaathoven inhoudt: “Profile werkt voor Van Kaathoven volgens de zogeheten ‘100 % Uptime Service’. Onze Profile- bandenspecialisten uit Maastricht en Veghel verrichten drie keer per jaar een fleetcheck. Ze brengen de voertuigen op de juiste bandenspanning en controleren het bandenprofiel. Waar mogelijk herprofileren we. Dat wil zeggen dat we het bandenprofiel uitdiepen om nog meer rendement uit elke band te halen. We werken met Aeolus-banden. Deze worden vergoed als ze binnen twee jaar nog maar de helft van de millimeters profieldiepte hebben en niet meer te repareren zijn.”

Hernieuwde banden

Wim Curvers, technisch inkoper bij Ortessa, moederbedrijf van Van Kaathoven: “We werken al 15 jaar met Profile. Het was voor ons een weloverwogen keuze om het advies van Profile voor hernieuwde banden te volgen. Dit zorgt voor beperking van de CO2-uitstoot én van de Total Cost of Ownership.”

Van Kaathoven opereert in een groot gebied en werkt samen met meerdere Profile-vestigingen. Loos: “We leggen alle operationele afspraken met Van Kaathoven vast in een vestigingsinstructie, zodat alle Profile-bandenspecialisten Van Kaathoven altijd en overal van de service kunnen voorzien.” Curvers: “We vinden de landelijke dekking die Profile biedt zeer prettig. Zo zitten ze altijd dichtbij onze vestigingen en er wordt direct snel geschakeld zodra dit nodig is.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.