Nieuwe prikkels nodig voor mobiliteitstransitie

Na een gedwongen pauze van anderhalf jaar was er dan eindelijk weer een Automechanika-vakbeurs, gecombineerd met de Hypermotion-beurs voor mobiliteit en logistiek. Van 14 tot en met 16 september trokken 388 exposanten gezamenlijk zo’n 10.000 bezoekers, live in Frankfurt en online.

De beurs was een hybride beurs, met een vakbeurs op de beursvloer, aangevuld met de mogelijkheid om digitaal aanwezig te zijn.

Hypermotion

Op de Hypermotion-vakbeurs stonden hyperloop-technologie, stedelijke logistiek en mobiliteitsconcepten, intelligente toeleveringsketens en alternatieve aandrijftechnologieën centraal. De beurs maakte duidelijk dat er nieuwe prikkels nodig zijn om de mobiliteitstransitie te realiseren. Hiervoor moet verder gekeken worden dan auto’s. Algemeen directeur Stefan Eckert van Yunex Traffic Germany verwoordt het aldus: “We moeten ook de kwestie aanpakken van de veiligste, snelste en meest duurzame manier om goederen en vracht op hun bestemming te krijgen. En daar is Hypermotion het ideale platform voor.”

De volgende reguliere Automechanika Frankfurt vindt plaats van 13 tot en met 17 september 2022. De volgende Hypermotion Frankfurt vindt plaats in samenhang met het Duitse Mobiliteitscongres van 15 tot en met 17 november 2022 in Frankfurt.

Het digitale programma is nog tot 30 september te bekijken op het digitale platform van Automechanika en Hypermotion.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 553 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.