Nieuw blokkeersysteem Stertil Dock Products

Stertil Dock Products, de internationale specialist in veiligheid en kwaliteit op het gebied van dock-oplossingen en automatische vrachtwagen-blokkeersystemen met het hoofdkantoor in Nederland, lanceert de nieuwe Combilok G2.

Met deze ontwikkeling heeft Stertil Dock Products een nieuwe veiligheidsoplossing toegevoegd aan haar brede range dockproducten. De Combilok G2 vergrendelt het achterste wiel van het voertuig tijdens het laad- en losproces om ongelukken met personeel en schade aan goederen, de vrachtwagen en het gebouw te voorkomen. Zo wordt voorkomen dat er te vroeg van het laaddock wordt weggereden of dat het voertuig gaat ‘kruipen’. Voortijdig vertrekken kan de oorzaak zijn van miscommunicatie tussen de vrachtwagenchauffeur en het magazijnpersoneel. Het ‘kruipen’ van een vrachtwagen kan ontstaan door het abrupt remmen met de vorkheftruck in het geparkeerde voertuig. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de leveller en de vrachtwagenlaadvloer. 

Programmeerbare hoogte

Het blokkeersysteem is geschikt voor alle formaten en modellen voertuigen, van kleine bestelwagens tot grote, samengestelde vrachtwagens. Of het nu om kleine of grote wieldiameters gaat, vrachtwagens met of zonder sideskirts, of zelfs voertuigen met meerdere assen. De Combilok G2 voorziet in een programmeerbare vergrendelhoogte van slechts 240 mm tot 460 mm. Er zijn geen extra obstakels zoals bij conventionele vrachtwagen-blokkeersystemen die vaak componenten gemonteerd op de inrit naar het laadperron hebben.

Met 4,8 meter lengte en slechts 6,3 meter installatieruimte is de Combilok G2 volgens de fabrikant het meest ruimtebesparende, automatische vrachtwagen- blokkeersysteem op de markt. Met extra rangeerruimte en vrijheid voor vrachtwagenchauffeurs om te manoeuvreren, geschikt voor zowel bestaande als nieuwe gebouwen. Alle hydraulische en elektronische componenten zijn beschermd door de gegalvaniseerde behuizing, dus minder werk en engineering. 

Diefstalbeveiliging

De gegalvaniseerde constructie van de G2 is zeer robuust en extreem duurzaam met minder bewegende delen, dus minder onderhoud en reparatie. Het betrouwbare Stertil hydraulisch systeem is ondergebracht in het frame en is compleet beschermd tegen externe elementen, zoals vocht en vuil. De G2 is hierdoor weerbestendig, zelfs in extreme omstandigheden, en heeft een lange levensduur. De Combilok G2 werkt daarnaast als barrière tegen potentiële diefstal. Het voertuig is tegen het laaddock vergrendeld, waardoor toegang tot de trailer en het distributiecentrum wordt belemmerd.

Standaard wordt een contra wielgeleider meegeleverd die de chauffeur veilig en nauwkeurig begeleidt bij het positioneren van zijn voertuig voor het laaddock. Verschillende opties zijn verkrijgbaar om de veiligheid te versterken.

Fotobijschrift: De Stertil Dock Products Combilok G2 is TÜV geaccrediteerd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.