Nedcargo neemt Portena Logistiek over

Nedcargo neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 de aandelen van Portena Logistiek in Heerenveen over. Door de overname van Portena verstevigt Nedcargo de positie in het noorden van het land en stijgt de omzet naar 150 miljoen euro.

De overname van Portena Logistiek biedt mooie nieuwe mogelijkheden in Nederland en uitbreiding van het netwerk, vertelt Jurgen Mook, ceo Nedcargo Logistic Group. “We versterken onze positie in de Benelux en vergroten onze groeikansen in het noorden. Daarmee sluit de acquisitie goed aan op onze groeiambities. We waren al enige tijd met Portena Logistiek in gesprek om samen de transportstromen slimmer en duurzamer vorm te geven. Begin 2021 werden de gesprekken concreter. Portena Logistiek stond voor de keuze tussen zelfstandige groei of aansluiting bij een grotere branchegenoot. De komende jaren zal de logistieke sector aanzienlijk veranderen. Dat biedt kansen, maar ook bedreigingen. Portena is tot de conclusie gekomen dat zij als onderdeel van een grotere professionele organisatie beter is opgewassen tegen de uitdagingen.”

Groeiambitie

“Wij hebben vorig jaar al kenbaar gemaakt dat Nedcargo verder wil groeien, zowel in de Benelux als internationaal. Deze groei is nodig in onze sector en kan nu ook omdat wij financieel gezond zijn! Wij hebben dus afgelopen jaren flink kunnen investeren in digitalisering. Wij verwachten daardoor direct voordelen te kunnen bereiken in de nieuwe combinatie. In het noorden zijn wij nog minder actief, daarom is Portena een goede aanvulling. We werkten al samen en kennen elkaar goed. De kennis en ervaring van Portena Logistiek op het gebied van winkelstraatleveringen en fietsenlogistiek is welkom, daar kunnen we veel van leren. Nedcargo doet nu nog voornamelijk levensmiddelenlogistiek en we willen verbreden.De overname vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 januari 2021. De reden hiervoor is dat de balans van Portena Logistiek opgemaakt is eind december 2020. Op dat eindsaldo is de overname gebaseerd.”

Activiteiten samenvoegen

Jurgen Mook en Ron Kleinsmit hebben samen de ondernemingsraad geïnformeerd. Het kantoor in Heerenveen blijft, net als alle medewerkers. De boodschap is dat er voor iedereen plaats is en plaats blijft. We vinden het heel belangrijk dat we dat samen met het huidige personeel verder gaan door ontwikkelen. We zien volop kansen voor groei. Gelukkig zien de mensen deze kansen ook. In het najaar gaan Nedcargo en Portena Logistiek de activiteiten verder samenvoegen. We hebben geen haast en we nemen de tijd. Belangrijk is dat de processen goed verlopen. Verder plannen we veel gesprekken met medewerkers en klanten om hun de voordelen van het grotere geheel te laten zien. We hebben een groot netwerk in binnen- en buitenland, dan komen er heel veel mogelijkheden bij.

Ron Kleinsmit blijft in functie bij Portena. Voor het einde van het jaar draagt hij de dagelijkse leiding van Portena Logistiek over. Tegelijkertijd gaat hij aan de slag als commercieel directeur bij de Nedcargo Group. Stef Verweij, eigenaar van Portena, blijft voorlopig betrokken bij de onderneming als adviseur.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 321 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.