Markt vernieuwde banden groeit 4,7% per jaar

De markt voor vernieuwde banden is vanaf 2016 met 4,7 procent per jaar gegroeid. Deze groei zal ook de komende tien jaar aanhouden.

Dat is de slotsom van een rapport van marktonderzoeks- en adviesbureau Future Market Insights (FMI), dat concludeert dat de stijgende vraag naar kosteneffectieve en milieuvriendelijker banden heeft bijgedragen aan deze groei.

De toegenomen vraag naar vernieuwde banden komt vooral op het conto van de last mile-distributie, waarvoor voertuigen niet zulke lange afstanden hoeven af te leggen.

Verbeterd

Het rapport constateert dat de kwaliteit van vernieuwde banden de laatste jaren duidelijk verbeterd is, als gevolg van voortschrijdende technologie. Dit heeft de vraag naar vernieuwde banden gestimuleerd. Daarnaast zal het toegenomen bandenbewustzijn, in combinatie met toegenomen kosten voor nieuwe banden de vraag de komende periode verder stimuleren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 444 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *